funiQ logo

This article is not available in русский. This is the венгерский version of the article.

Gyenesdiás - Diási Játékstrand

A Gyenesdiás főutcájának végén, a hal- és termelői piac mögött fekvő strand a Balaton-part egyik legaktívabb fürdőhelye, ahol a legkisebbek és a legnagyobbak ugyanolyan jól mulathatnak, így nem is véletlen, hogy a strand 2017-ban is kiérdemelte a Kék Hullám Zászló legjobb, ötcsillagos minősítését. Ebben az évben pedig a kétévenként meghirdetett legcsaládbarátabb strandnak járó díjat is a Diási Játékstrand vihette haza.

Miután letettük bicajunkat a fedett tárolóban, vagy leparkoltunk autónkkal a strand melletti ingyenes parkolóban - ha szerencsénk van az árnyékba - és megszereztük a belépőjegyünket, amely a gyerekeknek egy ingyenes csúszást jelent az óriáscsúszdán, el is indulhatunk a part felé.

A strandon összefuthatunk egy teknőc jelmezbe bújt figurával, akitől nem kell félni, ő Bala Tóni, a község kabalafigurája. A parton találunk egy lovagolható mini Bala Tóni figurát is.

A Diási Játékstrandon az aprónépre játszótér, a Balaton élővilágával kapcsolatos foglalkoztató tábla, gyerekpancsoló, sportversenyek, játékos programok és mini-disco vár. Ezen túl pedig különféle animációs programokat is szerveznek, köztük például kendőfestést, homokvárépítő versenyt, bábkészítést, papírhajtogatást, játékos vetélkedőket és sok mást.

A strandon is sportra vágyakozóknak rengeteg lehetőség áll rendelkezésére. Ilyen a strandröplabda pálya, amely éjszaka kivilágítást kap, a strandfoci-, streetballpályák, asztalitenisz, tengó, pétanque pálya. 

Ha játszani szeretnétek egy jót, ott van a szabadtéri sakk, a malom, a twister, a Ki nevet a végén? és számos egyéb játék, de érdemes hallgatni a strandrádiót is, ahonnan értesülhetünk az aktuális programokról. Itt van még a Balaton első nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapályája, ezen kívül fejelő kapuk, vízi röplabda és vízi aerobikot is tartanak.

A pihenni vágyók természetesen találnak magunknak árnyékos és napos területeket a parton, napozóstéget, éttermeket büféket. Lehet sportszereket kölcsönözni és ingyen van a Wifi.

2014-ben állították üzembe a mozgáskorlátozottak vízbe juttatását segítő berendezést.

Ami még a Diási Játékstrand különlegessége, hogy van itt egy külön díjas Élménypark, ahol a belépőjegy áráért egy fél órán át strandkajakozhatunk, ugrálhatunk a trambulinon, biliárdozhatunk, minigolfozhatunk és pingpongozhatunk, a csúszdát pedig egész nap korlátlanul használhatjuk.

Nyitva tartás

2017. június 15. - augusztus 31. (időjárás függvényében lehet +/- 1 hét)
Minden nap: 8:00 - 19:00

Árak

Jegyünket ide kattintva online is megválthatjuk.

  • Felnőtt jegy: 750 Ft
  • Gyerek jegy (4-14 éves korig): 400 Ft
  • Nappali tagozatos diák és nyugdíjas napi jegy: 500 Ft
  • Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 1900 Ft

További jegyárak a strand weboldalán.

Elérhetőség

Cím: 8315 Gyenesdiás, Strand u. 3.
Tel.: +36 83 316 007 - A strandpénztár telefonszáma, amely csak a strandszezonban üzemel
Web: www.gyenesdias.info.hu/strandok

Még több élménypark a Balatonnál

Élmények, kalandok a Balatonnál Összeszedtük, hogy hova érdemes menni, ha nem volt elég az aznapi mozgás: listánkban szerepelnek a Balaton körüli kalandparkok, víziparkok, bobpályák, paintball pályák, egy mezítlábas ösvény és csupa olyan hely, ahova a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket bármikor el lehet vinni.